Häng med i snacket

Du stöter ständigt på nya trender, fenomen och begrepp i kommunikationssammanhang. Lennandia reder ut vad som är vad.

Chatbot – prata data

Har du chattat med något företag online den senaste tiden? Sannolikheten att ”Elin” i kundtjänsten är en chatbot är stor.

Inbound Marketing – låt kunden komma till dig

Att jaga nya kunder tar tid och kraft. Bättre vore det väl om kunden kom till dig istället? Så fungerar det som kallas Inbound Marketing.

SEO – så hittar andra din sajt

Du kanske redan jobbar med SEO eller åtminstone känner till begreppet sökordsoptimering. Bra! Det är nämligen en förutsättning för att fler ska hitta din webbplats.

AI – maskinerna tänker till

Artificiell intelligens (AI) är många saker. Att vi ska få robotar som helt kan imitera den mänskliga hjärnan ligger fortfarande en bit bort. Många av de tjänster du använder dagligen i mobilen har en släng av snäv AI men framför allt har generativ AI kommit på bred front.

UX – gör det användarvänligt

Alla har väl upplevt webbsidor eller appar som är otydliga eller svårjobbade? Då har vi blivit utsatta för dålig UX, eller på ren svenska; en usel användarupplevelse. Något som genomtänkt UX-design råder bot på.

CRO – kartlägger beteende

Ska besökaren på din webb eller din app trycka på köpknappen, ladda ner en fil eller börja prenumerera på ett nyhetsbrev? CRO, eller konverteringsoptimering, är sättet att få dem dit.

Greenwashing – då blir du svartmålad

De flesta konsumenter vill göra bra och miljömedvetna val. Därför är det extra viktigt att ditt varumärke verkligen håller vad det lovar annars blir det lätt vilseledande.

Marketing automation – riktar rätt

Får du plötsligt riktade budskap för trädgårdsredskap i din mailkorg? Kanske för att du sökt efter någon liknande produkt på en webbsida nyligen? Då har du sannolikt drabbats av marketing automation.

Digital transformation – nu ändras allt, hela tiden.

Digital transformation är precis vad det låter som; något som går från analogt till digitalt. Det har pågått länge och pågår fortfarande överallt i samhället.

Korsposta – att synas lite överallt

Att korsposta, som på engelska kallas Cross posting, handlar om att återanvända samma innehåll på flera olika plattformar.

Nudging – en knuff i rätt riktning

Ibland behöver vi människor lite hjälp på vägen för att göra val som kanske förändrar vårt invanda mönster. En knuff, vilket nudge betyder på engelska. 

Headless CMS – en informationskropp utan huvud

Headless CMS är ett verktyg som hanterar ditt innehåll så att det kan publiceras i valfri, digital miljö. Vi förklarar mer!

News Jacking – rid på nyhetsvågen

Att kapa nyheter låter ju inte så bra på svenska, men det är vad den här trenden går ut på. Använd en aktuell händelse som är relevant för dig och koppla ditt budskap till den.

Brand Purpose – vad står du för egentligen?

Brand Purpose är kort och gott det engelska uttrycket för varumärkesändamål. Vad står ditt varumärke för utöver att sälja en, förhoppningsvis, bra produkt eller tjänst?