Kreativa hjärnor. Smart teknik.

Real Intelligence: när styrkan i människans idéer samverkar med tekniken för att skapa nya kommunikationsvägar. Det är så vi på Lennandia jobbar.

Lennandia är en kommunikationsbyrå som skapar budskap för kunder i olika branscher. Vi tror på de kreativa idéerna som drivmedel för träffsäker kommunikation i kombination med genomarbetade strategier. Smarta, digitala verktyg är delar av motorn som får idéerna att sprida sig till sina målgrupper. Vi kallar det för Real Intelligence. 

Men bra idéer skapas inte av algoritmer. Det är något vi kreatörer gör bäst. Att ta en produkt eller tjänst och få mottagaren att både förstå den och känslomässigt lockas av den. Det har vi sammanfattat i en mening: Kommunikation med lust och logik.

Lennandia är ett team med samlad expertis i strategi, koncept, webb, innehåll och rörlig media. För våra kunder fungerar vi som en långsiktig samarbetspartner kring kommunikation, i stort och smått. I vissa fall blir vi som en extern marknadsavdelning, i andra fall skapar vi enstaka koncept. Viktigast är att vi alltid ser till helheten och håller ihop varumärket oavsett kanal eller insatsens storlek. Och att det vi gör ger effekt. Du når oss via de sociala kanalerna, på mail eller i telefon. Vill du besöka oss fysiskt får du bege dig till Stockholm eller till Karlskrona där reklambyrån grundades.

Gå till vår Youtube-kanal

Berätta om dina kommunikationsbehov så bjuder vi på våra tankar.

Att köpa en kommunikationslösning är inte som att köpa skruvar och brädor. Du måste ha en ritning först. Fyll i formuläret så kontaktar vi er för ett möte. Helt utan kostnad.

Resten är historia

Sedan Lennandias grundare Jan Lennartsson och Kent Andersson träffades har deras drivkraft varit att hitta kreativa koncept och kommunikationslösningar för byråns kunder. Genom åren har det skapats säljande budskap inom många branscher. Allt från bilindustri till bostäder. Från telekom till försäkringar. Några av alla historiska uppdrag kan du se i vårt arkiv.

Arkivet

Saab Magazine

Från 1993 till 2008 producerades Saab Magazine som gick ut till alla Saabägare. Syftet var att stärka varumärket i ord och bild och bekräfta bilägarens val.

Rosenholm Arena

När Karlskronas nya idrottsarena byggdes (numera NKT Arena) lät vi kända statyer i Karlskrona representera invånarna och deras förväntningar.

Titta efter varumärket (MRF)

Varumärkeskampanj som uppmanade bilägare att välja en MRF-ansluten bilverkstad. Gjordes som TV-reklam, radiospot, annonser, webb och butiksmaterial för verkstäderna.

Ingenting har hänt – Sydöstran

Löpsedelskampanj för morgontidningen Sydöstran som firade att ingenting hänt med upplagan. Unikt 2014 då alla dagstidningars upplagor sjönk stadigt.

Grannfesten

Event som producerades för fastighetsbolaget PBA där hyresgäster fick tävla om en festlig kväll med grannarna. Syftet var att bygga starkare relationer med hyresgästerna och få grannar att lära känna varandra.

Stora val i livet – Bridgestone

Kampanj där Bridgestones kunder fick prova dubbade eller dubbfria vinterdäck innan köp. Kampanjen fick humoristiska radiospotar, egen webbsida och butiksmaterial till verkstäder och bilförsäljare.

Neptun tidning

Tidning för Marinmuseums ubåtshall som kretsar kring HMS Neptun, en svensk ubåt från kalla krigets dagar.

Östran renovering i Rött

När Kalmartidningen Östran bytte tillbaka till ursprungsnamnet Östra Småland fick den en total renovering. Vi lanserade det nygamla varumärket genom att lyfta fram medarbetarna och berätta om satsningen.

MRF Hasse

För att belysa olika delar av MRFs verksamhet producerades en rad webbfilmer där karaktären Hasse lägger fram sina funderingar för MRFs vd Tommy Letzén.

PBA – har tagit studenten

Fastighetsbolaget PBA ville locka unga hyresgäster. Detta gjordes i samband med studenten med radioreklam, en vepa där kortegen passerade samt blommor till studenterna med tillhörande trycksak.

Närhet LF

Kundtidning för Länsförsäkringar Blekinge som speglar verksamheten, aktuella händelser, försäkringskunder och medarbetare i ord och bild.

Östran – kära konkurrenter

När röda Kalmartidningen Östran skulle dela lokaler med blå konkurrenttidningen Barometern berättade vi det för läsarna i kaxiga annonser.

Flextronics kontraktstillverkning

Flextronics kontraktstillverkning var nytt i Sverige på 90-talet, men välkänt i USA. Vi lånade några amerikanska klassiska koncept för att lansera företaget på den svenska marknaden.

Varvskranen

Vi tog fram namn, grafisk profil, trycksaker, webbsida, film och event för bostadshuset Varvskranen i Karlskrona. Uppdragsgivare var Växjöföretaget GBJ Bygg.

Växelspak för kvinnor

Den provocerande annonsen med diskborsten gjordes i syfte att belysa hur bilpolitiken slår orättvist mot kvinnor. Sattes lämpligt nog upp på stortavlor nära Rosenbad och såg till att vd fick komma till morgon-TV.

Calle blev tidningsprofil

När Östra Småland/Nyheterna bytte grafisk profil och redaktion, så introducerade vi ”Calle” som en maskot för tidningarna. Han dök upp i några webbfilmer och annonser.