Rätt väg till
målgruppens hjärta

Reklambyrån Lennandia Advertising är baserad i Stockholm och Karlskrona. Vi har lång erfarenhet av att skapa kommunikationslösningar för många olika branscher och gör det med en bred produktportfölj som sträcker sig från webbplatser till sociala medier och film. Det speglas också av våra medarbetares samlade kompetens från webb- och reklambyråer, filmproduktionsbolag, designbyråer, tryckerier, eventbolag och förlag.

Historik

Sedan Lennandias grundare Jan Lennartsson och Kent Andersson träffades har deras drivkraft varit att hitta spännande koncept och kommunikationslösningar för byråns kunder. Som att på 90-talet introducera det nya fenomenet ”kontraktstillverkning” när amerikanska Flextronics skulle etablera sig på den svenska marknaden. Eller få Saab-ägare att uppskatta sina bilar ännu mer genom den lyxiga bil- och livsstilstidskriften Saab Magazine.

Under flera år arbetade Lennandia ihop med att marknadsföra bilmässan Stockholms Bilsalong och doppade även tårna i kommunikationen kring Vattenfestivalen. För däcktillverkaren Bridgestone skapades allt från kampanjer till produktkataloger – även för deras andra varumärken Firestone och Dayton.

Lennandia fanns med i startgroparna när telekombolaget Europolitan etablerades och fortsatte därefter jobba för Telenor med B2B-kommunikation och hjälpa till att utforma ansökningar hos Post- och telestyrelsen.

Arkivet

Saab Magazine

Från 1993 till 2008 producerades Saab Magazine som gick ut till alla Saabägare. Syftet var att stärka varumärket i ord och bild och bekräfta bilägarens val.

Rosenholm Arena

När Karlskronas nya idrottsarena byggdes (numera NKT Arena) lät vi kända statyer i Karlskrona representera invånarna och deras förväntningar.

Titta efter varumärket (MRF)

Varumärkeskampanj som uppmanade bilägare att välja en MRF-ansluten bilverkstad. Gjordes som TV-reklam, radiospot, annonser, webb och butiksmaterial för verkstäderna.

Ingenting har hänt – Sydöstran

Löpsedelskampanj för morgontidningen Sydöstran som firade att ingenting hänt med upplagan. Unikt 2014 då alla dagstidningars upplagor sjönk stadigt.

Grannfesten

Event som producerades för fastighetsbolaget PBA där hyresgäster fick tävla om en festlig kväll med grannarna. Syftet var att bygga starkare relationer med hyresgästerna och få grannar att lära känna varandra.

Stora val i livet – Bridgestone

Kampanj där Bridgestones kunder fick prova dubbade eller dubbfria vinterdäck innan köp. Kampanjen fick humoristiska radiospotar, egen webbsida och butiksmaterial till verkstäder och bilförsäljare.

Neptun tidning

Tidning för Marinmuseums ubåtshall som kretsar kring HMS Neptun, en svensk ubåt från kalla krigets dagar.

Östran renovering i Rött

När Kalmartidningen Östran bytte tillbaka till ursprungsnamnet Östra Småland fick den en total renovering. Vi lanserade det nygamla varumärket genom att lyfta fram medarbetarna och berätta om satsningen.

MRF Hasse

För att belysa olika delar av MRFs verksamhet producerades en rad webbfilmer där karaktären Hasse lägger fram sina funderingar för MRFs vd Tommy Letzén.

PBA – har tagit studenten

Fastighetsbolaget PBA ville locka unga hyresgäster. Detta gjordes i samband med studenten med radioreklam, en vepa där kortegen passerade samt blommor till studenterna med tillhörande trycksak.

Närhet LF

Kundtidning för Länsförsäkringar Blekinge som speglar verksamheten, aktuella händelser, försäkringskunder och medarbetare i ord och bild.

Östran – kära konkurrenter

När röda Kalmartidningen Östran skulle dela lokaler med blå konkurrenttidningen Barometern berättade vi det för läsarna i kaxiga annonser.

Flextronics kontraktstillverkning

Flextronics kontraktstillverkning var nytt i Sverige på 90-talet, men välkänt i USA. Vi lånade några amerikanska klassiska koncept för att lansera företaget på den svenska marknaden.

Varvskranen

Vi tog fram namn, grafisk profil, trycksaker, webbsida, film och event för bostadshuset Varvskranen i Karlskrona. Uppdragsgivare var Växjöföretaget GBJ Bygg.

Växelspak för kvinnor

Den provocerande annonsen med diskborsten gjordes i syfte att belysa hur bilpolitiken slår orättvist mot kvinnor. Sattes lämpligt nog upp på stortavlor nära Rosenbad och såg till att vd fick komma till morgon-TV.

Calle blev tidningsprofil

När Östra Småland/Nyheterna bytte grafisk profil och redaktion, så introducerade vi ”Calle” som en maskot för tidningarna. Han dök upp i några webbfilmer och annonser.

Bio Lennandia

Showreel
Jubileum i Stockholm 2019
I reklamens tjänst
Invigning i Karlskrona 2017