Bo i ett vykort från Karlskronas skärgård!

Villadrömmar
i vykortsmiljö

Skavkulla Udde är ett av Karlskronas vackraste villaområden med västra skärgården som granne. Här står 30 nya tomter redo att förverkliga dina villadrömmar på. Samtliga ligger högt med möjlighet till utsikt över vattnet. Vill du doppa tårna är det bara några hundra meter till bryggan. Ta chansen och bygg ditt drömhus på en plats de flesta bara ser på vykort!

Bygg stort,
bygg högt

De nya tomterna på Skavkulla Udde tar för sig ordentligt. Det finns storlekar från 950–1 600 kvadratmeter och du får bebygga hela 30 procent av tomtytan, dessutom i fler plan om du vill. Tomterna säljs kompletta med vatten och avlopp, vilket såklart är skönt att slippa tänka på. Området har ingen genomfartstrafik och vill du cykla eller gå ner till Skavkulla Brygga finns en smidig passage.

Foto: Blekinge Museum

Från stenbrott till
bostadsområde

Skavkulla har en spännande historia som sträcker sig tillbaka till stenåldern. Just sten har också varit en betydande del av områdets identitet. Här har det brutits sten ända fram till mitten av 1900-talet, vilket man också kan se spår av här och där. Det som idag är Skavkulla Brygga anlades för att transportera sten över vattnet. Dit gick till och med en smalspårig järnväg där vagnarna drogs av hästar. Skavkulla trafikerades även av ångbåtstrafik från Karlskrona förr. Försvaret byggde om bryggan senare och 1977 fick den sitt nuvarande utseende med betongdäck.

Skavkulla blev ett populärt sommarstugeområde under 1940-talet och har sedan dess antagit formen av ett permanent villaområde. Vägarna till Karlskrona och Ronneby är snabba och i närliggande Nättraby finns skolor, mataffärer, vårdcentral och annan service. En populär verksamhet i Skavkulla är också den välbesökta handelsträdgården.

Simple Map

Nära till havet
– och allt annat

När du bor på Skavkulla Udde har du stillheten och skärgården runt husknuten, men samtidigt ligger centralorterna på behändigt avstånd.

Hitta till Skavkulla Udde: sväng av E22 mot Grönadal. Efter cirka 3 km tar du till höger mot Skavkulla Brygga. Efter en kilometer tar du av till vänster mittemot Skavkulla Handelsträdgård.

  • 5 min med bil till Nättraby
  • 10 minuter med båt till Karlskrona
  • 12 minuter med bil till Karlskrona
  • 15 minuter med bil till Ronneby Airport
  • 3 km till förskola
  • Cykelväg till skola och busshållplats

Hitta din
drömtomt på udden

Är du intresserad av Skavkulla Udde?
Skicka din intresseanmälan här.

Vi sparar dina uppgifter tills vidare. Genom att maila oss kan du få veta vilka uppgifter som vi har registrerade. Du kan när du önskar bli struken ur vårt register. Vår kontaktadress är thomas@thoressons.se

Tomtkarta

Här kan du ladda ner tomtkarta och se hur försäljningen fortlöper.

Ladda ner PDF